Reizend Foodtruckfestival komt naar de wijk Zuilenstein

Van 8 tot en met 10 september aanstaande komt Het Foodtruckfestival Hoppaaa! naar Nieuwegein. Dat is lekker borrelplanken, shared dining, en heerlijk samen genieten in Park Kokkebogaard. Het festival wordt gehouden van vrijdag 8 september van 15.00 uur tot 21.00 uur, en op de zaterdag én zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Het festival reist al de hele zomer door Nederland en de laatste editie van deze zomer doet voor het eerst Nieuwegein aan. De toegang is gratis en geen gehannes met muntjes om je food en drinken te kopen. Advies: kom op de fiets en alle inwoners van Nieuwegein zijn welkom!

Nieuwegein kent tal van schitterende stadsparken. Een ervan is Park Kokkebogaard gelegen in de wijk Zuilenstein. Het park is halverwege jaren zeventig aangelegd en geeft de diversiteit van dit unieke prachtige park goed weer. Zo zijn er tal van wandelpaden en waterpartijen, vind je er een nieuwe speelweide met speeltoestellen, een leuke dierenweide met heel veel verschillende dieren, een sportveld (Sportplein Zuilenstein) en ook nog een terrein met volkstuintjes. In het park staat ook het Kunstwerk Under Pressure. In het park stond ook ooit het kasteel Vroonesteyn waar Adriaen de Wael van Vroonesteyn heeft gewoond, die in 1568 werd onthoofd op het Vredenburg in Utrecht.

Het aanbod bij de HOPPAAA! keukens is erg divers. Een mix van ingrediënten en een vorkje mee prikken van gerechten die je niet op de hoek van de straat aantreft. Van Italiaanse arancini tot fingerfood mit fingerspitzengefühl. Van Thaise curry’s en wok schotels tot oer Hollandse frietjes en gevulde piepers. Borrelschalen met gamba’s en traditie getrouwe kaas en vlees soorten. De kippedij saté komt van de bbq en de pizza’s uit de op hout gestookte oven. Er zijn BBQ borrelboxen met beefballs en vriesplaten waar je bestelde ijsje echt een belevenis wordt om naar te kijken! De meeste trucks hebben ook veggie en vegan aanbod. Na het eten afsluiten met een latte macchiato of een gember thee? De barista’s maken deze graag voor je!

Nieuw: De Wijnclub
Je kunt er niet omheen, er is een schaftkeet omgetoverd tot een hippe knalrozé Wijnclub. Heerlijke wijnen, speciaal voor en door de organisatie geselecteerd passend bij het food aanbod, tref je hier rijkelijk. Van een Pinot Grigio tot een Prosecco, van een wijn zonder alcohol tot exclusieve Champagne. Mocht je twijfelen over welke wijn je wilt drinken, dan geven de kenners je tips over wijn & spijs combinaties en je kunt proeven als je twijfelt.

Zo groen en gastvrij mogelijk
Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Eenmaal thuis tref je er nog een paar aan in je broekzak waar je nooit meer iets mee kunt … Bij de HOPPAAA! festivals werken zij hier niet mee. De toegang is bij gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen of contant betalen. Daarnaast werken de foodtrick eigenaren met de hardcups/festivalglazen. Op deze manier wordt het veld schoongehouden en ontstaat er minder plastic afval.

Aangename decibellen
De festivals van HOPAAA! kenmerken zich door ‘aangename decibellen.’ Het festival is immers geen dance festival. Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan, wel zo prettig. Uiteraard is muziek sfeer verhogend en daarom hoor je de gehele dag vrolijke achtergrond muziek. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke meezingers uit het Hop 2000 café.

streetart

Naast het prachtige kunstwerk ‘Under Pressure’ is ook tot eind oktober een onderdeel van het 3D-street Art te zien. Leuk om er een selfie van te maken en …… een prijs mee te winnen. Kijk hier maar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk